پروتئین چیست و برای چیست ؟

پروتئین چیست و برای چیست ؟

پروتئین چیست و برای چیست ؟

پروتئین ها یکی از 3 درشت مغذی هستند. مصرف روزانه آنها ضروری است. ما به شما می گوییم که چرا و وظایف خاص پروتئین چیست  از دستش نده.

پروتئین چیست و برای چیست ؟

مهم است که بدانید پروتئین چیست این مواد مغذی از طریق رژیم غذایی تامین می شوند، ضروری هستند و بسیاری از وظایف را در بدن انجام می دهند.

در مرحله بعد، همه چیزهایی را که باید در مورد آنها بدانید به تفصیل به شما خواهیم گفت. هنگامی که در مورد پیامدهای آن برای  سلامتی شفاف هستید، احتمالاً توجه بیشتری به برآوردن نیازهای این ماده غذایی خواهید داشت.

همچنین می توانید بخوانید: اهمیت خوردن پروتئین را در صبحانه خود بیاموزید

درشت مغذی ها

3 نوع درشت مغذی یا اصول فوری وجود دارد: پروتئین، چربی و کربوهیدرات . آنها این نام را دریافت می کنند زیرا به مقدار زیاد در مواد غذایی یافت می شوند که باعث می شود نیازهای انرژی ارگانیسم را برآورده کنند.

عملکردهای خاص پروتئین ها متنوع است. آنها در غذاهای حیوانی و گیاهی یافت می شوند و بخشی از ساختارها و بافت های سلولی هستند. بنابراین، اطمینان از تامین صحیح آنها باعث جلوگیری از از دست دادن توده عضلانی می شود.

در مقالات علمی کنونی بیان شده است که عدم مصرف پروتئین های لازم یکی از عوامل خطر برای ظهور سارکوپنی است. این بیماری باعث تخریب پیشرونده عضلات و از دست دادن قدرت در سراسر بدن می شود.

علاوه بر این، پروتئین ها پیامدهای فیزیولوژیکی و تشریحی بسیار دیگری نیز دارند. آنها می توانند به عنوان آنزیم عمل کنند و واکنش های داخلی را در سلول ها و محیط داخلی کاتالیز کنند. این تسریع فرآیندهایی است که معمولاً کند می شوند. حتی امکان تبدیل آن به گلوکز در کبد برای تولید انرژی وجود دارد.

ماهیچه ها از پروتئین ساخته شده اند

یکی از وظایف اصلی پروتئین ساخت بافت عضلانی است.

برای ترکیب بدنی خوب پروتئین مصرف کنید

کمبود پروتئین می تواند منجر به بیماری شود. تا همین اواخر اطمینان حاصل شد که بیش از حد نیز انجام می شود. با این حال، در حال حاضر، وقتی صحبت از مصرف پروتئین به میان می آید، نگرانی در مورد کوتاه آمدن بیشتر از افراط وجود دارد.

اگرچه پروتئین ها در بدن قادر به انجام وظایف بسیار متنوع هستند، اما مهمترین عملکرد آنها ساختاری است . در مورد ورزشکاران، اطمینان از مقدار مناسب برای اجازه رشد عضلانی ضروری است.

اگرچه در افراد کم تحرک مصرف 1.2 گرم ماده مغذی به ازای هر کیلوگرم وزن در روز توصیه می شود، اما در ورزشکاران مصرف آن نزدیک به 2 گرم است. بررسی اخیر مطالعات منتشر شده در مجله انجمن بین المللی تغذیه ورزشی حتی افزایش مصرف به 3 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن در روز را در افرادی که از تحلیل عضلانی شدید رنج می برند، توصیه می کند.

اما نه تنها در زمینه ورزش نظارت بر مصرف ضروری است. به گفته کارشناسان ، این پروتئین به پیشگیری و کاهش فرآیندهای کاشکسی مرتبط با سرطان کمک می کند. این وضعیت شامل کاهش تدریجی وزن و عضله است که خطر مرگ را در بیماران سرطانی افزایش می دهد.

آیا مصرف پروتئین بر عملکرد کلیه تاثیر می گذارد؟

آیا مصرف پروتئین بر عملکرد کلیه تاثیر می گذارد؟
آیا مصرف پروتئین بر عملکرد کلیه تاثیر می گذارد؟

یکی از استدلال هایی که برای محدود کردن مصرف پروتئین به کار می رود این بود که مصرف بیش از حد آن می تواند در میان مدت باعث آسیب کبد و کلیه شود. به همین دلیل، مصرف بیش از 0.8 گرم ماده مغذی به ازای هر کیلوگرم وزن برای افراد دارای سبک زندگی کم تحرک بالا توصیه نمی شود .

با این حال، مروری که در سال 2017 منتشر شد ، نتایج چندین تحقیق را که در آن دوزهای بالایی از پروتئین رژیم غذایی در یک دوره زمانی طولانی تجویز شده بود، تجزیه و تحلیل کرد. نتایج اکثر آنها این بود که هیچ آسیبی در عملکرد کلیه مشاهده نشد . به همین دلیل امروزه رژیم های غذایی با پروتئین بالا بی خطر تلقی می شوند.

همه پروتئین ها یکسان نیستند

همه پروتئین ها یکسان نیستند
همه پروتئین ها یکسان نیستند

اکنون اهمیت مصرف صحیح پروتئین را می دانید. با این حال، همه آنهایی که از طریق رژیم غذایی تهیه می شوند کیفیت یکسانی ندارند. بر اساس منشأ آنها دو طبقه اساسی وجود دارد: حیوانی و گیاهی.

اولی با داشتن ارزش بیولوژیکی بالاتر مشخص می شود. این بدان معنی است که آنها حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری برای بدن انسان هستند (آنهایی که بدن قادر به تولید آنها نیست) و دارای سطح قابل قبولی از قابلیت هضم هستند.

برعکس، پروتئین های گیاهی معمولاً فاقد برخی اسید آمینه ضروری هستند. به علاوه قابلیت هضم آن کمتر است که جذب آن را مشروط می کند. آنها همچنین در یک رژیم غذایی متنوع ضروری هستند، اما توصیه می شود اطمینان حاصل شود که حداقل 50٪ از پروتئین های موجود در رژیم غذایی منشاء حیوانی دارند .

برای اینکه اهمیت اسیدهای آمینه ضروری را درک کنید، تاکید می کنیم که برخی از آنها در حفظ توده عضلانی نقش دارند. این مورد از لوسین است که می تواند مسیرهای آنابولیک بدن را تحریک کند و تشکیل بافت بدون چربی را افزایش دهد.

تحقیقات اخیر منتشر شده در مجله تغذیه تضمین می کند که مکمل با این اسید آمینه به تنهایی قادر به جلوگیری از از دست دادن عضلات در افراد مسن است. در هر صورت، غذا همیشه بهترین راه برای ترکیب آن خواهد بود.

پروتئین گیاهی در غذا

پروتئین گیاهی باید بخشی از رژیم غذایی باشد، اما کمتر از پروتئین حیوانی قابل هضم است. حتما پروتئین را به مقدار کافی در رژیم غذایی وارد کنید.

ما اهمیت پروتئین ها را در غذا دیده ایم. دریافت کمبود این ماده مغذی سلامت ماهیچه ها را تضمین می کند . سایر واکنش های فیزیولوژیکی مانند تشکیل برخی هورمون ها ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند .

برای اطمینان از مصرف مقدار پروتئین مورد نیاز، مهم است که رژیم غذایی خود را تجزیه و تحلیل کنید. اگر در هر وعده غذایی اصلی غذایی با منشاء حیوانی ظاهر شود، بعید است که کمبود داشته باشید. در هر صورت سعی کنید از وجود پروتئین های گیاهی در میان وعده ها نیز اطمینان حاصل کنید.

تا چند سال پیش اطمینان حاصل می شد که مصرف 0.8 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز درست است. اما امروز، توصیه افزایش یافته است. از مصرف غافل نشوید و در درازمدت، سلامتی شما سودمند خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.