آیا رژیم غذایی می تواند روی پوست تأثیر بگذارد؟

آیا رژیم غذایی می تواند روی پوست تأثیر بگذارد؟

آیا رژیم غذایی می تواند روی پوست تأثیر بگذارد؟

با توجه به شواهد موجود ، می توانیم تأیید کنیم که رژیم غذایی از چندین طریق می تواند روی پوست تأثیر بگذارد. در برخی موارد ، رژیم غذایی برخی از مشکلات پوستی را تسهیل یا افزایش می دهد. در بعضی دیگر ، غذا به جلوگیری از زوال پوست و آسیب شناسی های خاص کمک می کند.

کسانی هستند که تعجب می کنند که آیا صحیح است که رژیم غذایی می تواند روی پوست تأثیر بگذارد. پاسخ بله است. این تأثیر به اندازه بعضی از موارد تأثیرگذار نیست ، اما بدون شک تغذیه بر سلامت پوست و بیشتر اندام ها تأثیر می گذارد.

پیرامون موضوع چندین افسانه و پیش داوری وجود دارد ، اما همچنین مطالعات علمی نیز وجود دارد. این شواهد حاکی از این واقعیت است که غذا می تواند روی پوست تأثیر بگذارد. برخی غذاها این اندام را تقویت می کنند ، در حالی که کمبود برخی مواد مغذی منجر به مشکلات پوستی می شود.

درست همانطور که غذا می تواند بر اپیدرم تأثیر منفی بگذارد ، مواد مغذی نیز به جلوگیری یا معالجه برخی آسیب شناسی ها یا اشکال وخیم کمک می کند. در حقیقت ، در بعضی از درمانها ضروری است که اصلاحات رژیم غذایی برای دستیابی به نتایج حاصل شود.

آیا رژیم می تواند روی پوست تأثیر بگذارد؟

براساس تحقیقات منتشرشده در سال 2019 ، پوست بزرگترین عضو بدن است . این چیزی شبیه به یک ششم از وزن بدن است. این توابع چندین و مهم دارد که از جمله آنها شامل موارد زیر می شود:

محافظت در برابر عوامل خارجی.

دما

جذب اشعه ماوراء بنفش.

تولید ویتامین D.

حفظ تعادل آب.

رژیم غذایی مانند سایر اندام ها در سلامت پوست دخالت می کند. بنابراین ، تضمین سهم برخی از مواد مغذی کلیدی مهم است.

چندین آسیب شناسی وجود دارد که در پوست منعکس شده و مربوط به تغذیه است. این مورد marasmus یا pellagra است ، دو بیماری که به دلیل کمبود ویتامین C یا پروتئین ایجاد می شوند. همچنین رژیم های غذایی کم آهن با آلوپسی همراه هستند و مصرف الکل باعث افزایش علائم پسوریازیس و روزاسه می شود.

در مقابل ، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که غذاهای پرچرب را به آکنه  یا سایر مشکلات مشابه مرتبط کند . همانطور که اغلب اعتقاد بر آن وجود دارد ، تأثیر شکلات در سلامت پوست نیز اثبات نشده است.

پیری و تغذیه

پیری یکی از فرایندی است که در آن مشهود است که رژیم غذایی می تواند روی پوست تأثیر بگذارد. باید گفت که این پدیده دو مؤلفه اصلی دارد. اولین مورد پیر شدن  بیرونی است که در اثر عوامل محیطی ، عمدتاً تشعشعات خورشیدی ایجاد می شود.

دوم پیری ذاتی است که با تعیین ژنتیکی و تعیین سبک زندگی ایجاد می شود. مورد دوم شامل غذا است. علم توانسته است اثبات کند که آسیب اکسیداتیو انباشته شده به همراه کاهش عملکرد متابولیک باعث التهاب پوست شده و منجر به پیری پوست می شود. این انجمن در مقاله ای منتشر شده در مجله Anais Brasileiros de Dermatologia بازتاب یافته است  .

همچنين نشان داده شده است كه غذاهاي سرشار از آنتي اكسيدان ها براي كاهش اثر راديكال هاي آزاد و در نتيجه كاهش سرعت پيري پوست مفيد هستند . کار درست این است که مقدار زیادی میوه و سبزیجات میل کنید.

آسیب در غذا ، آکنه و آفتاب

شواهد نشان می دهد كه بعضی از غذاها می توانند علائم بیماری هایی مانند آكنه را بدتر كنند.

برخی از مطالعات نشان می دهد که لبنیات ، و همچنین غذاهای سرشار از قند ، پوست آکنه را بدتر می کنند. مکمل های مبتنی بر لاکتوز در این گروه قرار دارند. شکلات فقط در صورت شکلات شیرین اثرات مخربی دارد. کاکائو به این ترتیب بر آکنه تأثیر نمی گذارد.

از طرف دیگر ، مشخص شده است که غذاهای سرشار از بتاکاروتن باعث محافظت از پوست در برابر آفتاب می شوند . همچنین از سیستم ایمنی بدن در برابر اثرات اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند. به عبارت دیگر ، رژیم غذایی سرشار از بتاکاروتن از عکس گرفتن و سرطان پوست جلوگیری می کند.

اختلالات پوستی و رژیم غذایی

طبقه بندی اختلالات پوستی مرتبط با غذا خوردن در چهار گروه انجام شده است. اولین مورد مربوط به اختلالات پوستی است که به رژیم نزدیک است. برجسته ترین این درماتیت هرپتی فرموریس است . این وضعیت به طور مستقیم با مصرف گلوتن همراه است.

گروه دوم بیماریهای پوستی است که احتمالاً مربوط به رژیم غذایی است. اینها درماتیت آتوپیک ، آکنه ، پسوریازیس ، پمفیگوس ، کهیر و درماتیت تماسی هستند . این ناهنجاری ها اغلب مربوط به آلرژن های غذایی است که در 90٪ موارد مربوط به موارد زیر است: گندم ، شیر ، سویا ، ماهی ، تخم مرغ و بادام زمینی.

در گروه سوم ناهنجاری های مربوط به کمبود تغذیه وجود دارد ، که در آن قرار دارند: کواشیورکور ، پلاژرا ، عقرب و ماراسموس . کمبود مواد غذایی منجر به این بیماری ها می شود. سرانجام ، گروهی از اختلالات پوستی مربوط به مازاد غذایی است.

در حالت دوم بیماریهای مرتبط با آن چاقی ، کاروتنمی و لیکوپنمی است. تعدادی از شرایط وجود دارد که بیشتر در افراد چاق مشاهده می شود ، مانند تقارن کاندید ، علائم کششی و غیره.

کاروتنمی در اثر مصرف بیش از حد کاروتن ایجاد می شود. و لیکوپنمی ، به دلیل مصرف زیاد میوه ها با محتوای بالای کاروتنوئیدها.

رژیم غذایی ضعیف در پوست منعکس می شود

همانطور که دیدیم رژیم غذایی ناکافی می تواند در سلامتی و کیفیت پوست منعکس شود. بیماری های پوستی وجود دارد که با نقص مواد مغذی یا مصرف بیش از حد مواد دارای ظرفیت التهابی و اکسیداتیو مرتبط است.

به همین دلیل انجام یک رژیم متنوع و متعادل بسیار مهم است که مصرف غذاهای تازه نسبت به غذاهای فوق فرآوری شده را در اولویت قرار می دهد.

همچنین می توانید بخوانید: شش عادت که به سلامت پوست و مو آسیب میزند

3 دنبال این می گردید “آیا رژیم غذایی می تواند روی پوست تأثیر بگذارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *